Edsbyns IF
Fotboll

Dam: Seger i derbyt mot Bollnäs
2019-05-09 19:32
Det var många år sedan vi mötte Bollnäs i seriesammanhang men i år är det dags igen och det första mötet gick vi segrande ur igårkväll då vi vann hemma med matchens enda mål genom Evelina Eklund på frispark.
Det var spelmässigt en i stort sett jämn match igår men sett till klara målchanser så vinner vi ändå matchen rättvist. Ett måls marginal är dock inte mycket att gå på i slutet av en sån här match då det lätt blir nervöst i det läget och kanske särskilt när Bollnäs är motståndarna. Just den delen av matchen löste vi ändå bra även om man tidigare i matchen kände av att anspänningen var högre denna kväll än vid match mot andra lag.

Bollnäs började bäst och första 10-15 min får vi ge till dom. Dock inga riktigt heta lägen och när Camila Daza efter kvarten ordnade vårt första avslut i matchen så var det också den hetaste målchansen så långt. Inget mål då men i 19e min skulle just nr 19 sätta matchens enda mål. Camila Daza ordnade en frispark långt ute till vänster, en frispark som Evelina Eklund mycket snyggt vek in i målvaktens första kryss och vi fick det så viktiga första målet. Nu skulle det också bli matchens enda mål men det visste man ju inte då men man märkte vad viktigt det var att få det målet, lite nervknutar släppte där.

Dock blev det sånär kvittering för Bollnäs och Amanda Källström redan minuten efter vårt mål. Lite slarv av oss på mittplanen låg till grund till det friläge Amanda fick ett par passningar senare men en strålande fotparad av Marie Häggblom räddade målet från påhälsning. Det var Bollnäs bästa chans i den här matchen. 1-0 stod sig således till paus och vi spelade också upp oss under halvlekens gång och avslutade bättre än vi började.

Andra halvlek blev väl också rätt jämn spelmässigt. Inget skönlir från något av lagen utan mer kamp och faktiskt rätt mycket felpass från båda lag. Andra halvlek innehöll främst två klara lägen för oss och bägge gångerna var det Stina Torvidsson som löpte till sig dessa på sin högerkant. Jag tror Maja Axell var framspelare bägge gångerna med två fina pass i djupet som i stort sett friställde Stina in från höger men målvakten parerade det första läget snyggt och det andra smet precis över.

Bollnäs hade några farliga inspel både från kanten och instick i djupet men Marie i målet var på tårna och tog hand om de flesta bollarna. Amanda Källströms skottstyrka vet vi om sen tidigare och även om hon tilläts prova lyckan några gånger så var det ändå från för långt håll för att det skulle bli farligt denna kväll.

Segern i sig väldigt skön såklart och två raka segrar och sex poäng efter två matcher ger lite arbetsro. Spelmässigt ska vi dock kunna ha mer att visa upp framöver både hoppas och tror vi. Det behövs nog i nästa match hemma mot Gefle 2 som inledde med seger 3-0 borta mot detta Bollnäs. Den matchen är dock ca 11 dagar bort ännu och spelas på Ön söndag 19 maj kl 13.00.

Stina Torvidsson, Marie Häggblom och Rebecka Östling kan plussas lite extra efter gårdagens match tycker jag även om laget i sig är vår styrka och det viktigaste är att vi spelar bra tillsammans, då ramlar också poängen in.

Söndag 19 maj kl 13.00 Edsbyn-Gefle 2 är alltså nästa chans att se oss spela, välkomna då!