Edsbyns IF
Fotboll

Dam: Klar förlust mot Team Hudik
2018-05-26 10:28

Vi försatte oss tidigt i matchen i ett klart underläge med 3-0 borta mot Team Hudik igårkväll och kunde därefter inte utmana om några poäng på Glysis. Hudik vann till slut med odiskutabla 4-0 (3-0) och går upp i topp i tabellen, antagligen för att stanna där (?)

Matchen igår var utmålad som en tidig seriefinal då både vi och Team Hudik fanns i topp i tabellen med tre segrar på fyra matcher (precis som Hille) inför matchen. Dock visade sig Hudik denna kväll vara klart skarpare än vad vi var och så ska det väl också vara sett till förhandstipsen i serien där Hudik är utsedda till seriefavoriter.

Hudik hade gjort 3-0 på oss redan efter 18 minuter och redan där var ju egentligen matchen körd för vår del. Hudik straffade oss genom att vinna duellerna på mitten följt av ett bra djupledsspel och tog som sagt tidigt en, som det skulle visa sig, ointaglig ledning. Elin Åström, Hudiks skyttedrottning, gjorde två av målen.

Vi fick stopp på blödningen mitt i halvleken ändå och i spelet mellan de två straffområdena hade vi under sista timmen av matchen väl så mycket av spelet. Men i sista offensiva tredjedelen var det klasskillnad lagen emellan, där var Hudik minst två nummer större än oss.

Vi tajtade till defensiven i andra halvlek samtidigt som Hudik antagligen hade lite svårt att ”nollställa” igen i paus och komma ut lika taggade till andra halvlek som i första. Det gjorde som sagt matchen rätt jämn spelmässigt och även vi skapade en del bra lägen både i första och andra halvlek men deras målvakt Tuva Sällvin är antagligen seriens bästa målvakt och hon släppte inga bollar förbi sig. Bästa räddning var på ett vänsterskott av Rebecka Östling i första halvlek där hon fick sträcka ut i sin fulla längd och lyckades tippa bollen till hörna.

I vårt lag tycker jag Sofia Östling i målet trots fyra insläppta var vår bäste spelare, räddade bl.a. två frilägen. I övrigt så har man lite högre kravbild på de flesta av övriga spelare och det vet jag att spelarna själva har också så fel att lyfta någon mer en sån här kväll känner jag. Sen mötte vi också det bästa motstånd vi gjort hittills i serien igår och det är egentligen inte i matcher som mot Hudik borta vi ska ta våra poäng även om det såklart var målet inför matchen.

Vi får slicka såren över helgen och påbörja en ny träningsvecka på måndag, en vecka som har sin examen nästa söndag 3 juni då vi spelar vår nästa match, hemma mot Stensätra kl 18.00. Välkomna att titta på den.