Edsbyns IF
Fotboll

Dam: Förlust i Iggesund
2018-06-12 15:30
Vi fick åka hem utan poäng efter vårt besök i Iggesund igår då hemmalaget vann med 4-2 (1-0). Hemmasegern rättvis men det är ändå inte så långt borta att vi fick med oss en pinne hem. Camila Daza gjorde bägge våra mål.

Alltid svårt att vinna matcher i Iggesund där hemmalaget ofta är starka och gynnade av en inte alltför bra naturgräsplan men som dom såklart är mer vana vid än vad vi är. Det blir sällan några välspelade matcher fotbollsmässigt där utan det är mera "kämpa och kötta" som gäller och Iggesund är bra på det. Som fotbollsspelande fotbollslag tror jag faktiskt vi är bättre än Iggesund men det handlar om att vinna matcher och med matchbilder som den igår är Iggesund lite bättre än oss. Vi får sikta på revansch hemma på Ön i höst istället.

Iggesund bäst och fick lite tryck på oss från start där vi uppträdde ganska virrigt. Men inga mål och spelmässigt jämnade vi ut spelet efter dryga kvarten. Därför kom 1-0 Iggesund på en billig straff i 20e min olyckligt för oss men samtidigt var det ändå inte orättvist med en 1-0 ledning för Iggesund så långt. Resultatet stod sig till paus och vi kände absolut att vi fortsatt hade chans plus att vi också var lite frustrerad över en sällsynt hemmakär (sant?) domare som var väldigt inkonsekvent i sin bedömning.

I andra halvlek hade vi vår klart bästa period i matchen mellan ungefär minut 50 och 65. Camila hade ett friläge till 1-1 i 52a min men målvakten räddade och i anfallet gjorde istället Iggesund 2-0. En käftsmäll såklart. Men vi visade fantastisk moral och gick ikapp till 2-2 redan dryga fem minuter efter 2-0 målet. Camila Daza var på hugget i upptakten av andra och satte bägge målen inom dryga minuten när hon sprintade ifrån Iggesunds mittförsvar tre gånger om varav två resulterade. Snygga frispelningar av Rebecka Östling och Fanny Gunnarsson och kliniska avslut av Camila och vi var ikapp till 2-2 efter 59 min.

Spännande sista halvtimme och vi fortsatte bra en stund efter 2-2 också men skapade ingen riktigt het målchans. Sista 20 min tog Iggesund över mer och mer och därför kom det väl ändå inte helt överraskande när hemmalaget gjorde 3-2 i 86e min och sedan även 4-2 i 88e min. Men där var vi ändå bara fem minuter från att kriga hem en poäng så givetvis är det då surt att få mål i baken oavsett om det är rättvist eller inte... Som sagt över 90 min helt rättvist att Iggesund vinner men ändå inte sååå långt ifrån en viktig poäng för oss.

Tycker vi har gjort en klart bra vårsäsong så här långt och nu hoppas vi kunna avsluta bra mot Stöde hemma på söndag kl 15.00 och sedan har vi Huge borta i sista matchen innan uppehållet, tisdag 26 juni. En bra kämpainsats av oss igår där kanske ingen behöver lyftas fram före någon annan men tycker samtidigt att Camila Daza är värd att framhålla, hon var riktigt vass och blir bättre för varje match just nu känns det som.

Välkommen ner på Ön nu på söndag 17 juni kl 15.00 då vi möter Stöde. Dom har vi aldrig mött så det ska bli jättekul.