Edsbyns IF
Fotboll

Dam: Uddamålsförlust igen
2018-09-09 09:24
Lite motigt för tillfället och ny uddamålsförlust igår borta mot Stensätra med 2-1 (2-0). Sett över 90 min en jämn match där kryss varit mest rättvist men hemmalaget fick det att väga över till sin fördel, kanske just av det faktum att man spelade på hemmaplan (?).

Vi har haft missflyt i de två senaste matcherna kan jag tycka och att vi blivit nollad poängmässigt i bägge dessa (Team Hudik förra) tycker jag inte speglar matcherna riktigt. Igår mötte vi Stensätra som vi vet är svårspelade hemma på sin halvdana naturgräsplan som är väldigt sliten i främst straffområdena samt att känslan är att gräsklipparen inte heller går på högvarv för det var då i alla fall säsongens längsta gräs vi spelade på igår. Det är ingen bortförklaring för lika för bägge lagen men givetvis är Stensätra mer vana det här än oss.

Första halvan av första halvlek var det mest spel mellan lagens straffområden men tycker ändå att vi var lite bättre spelmässigt inledande 20 minuterna. En varsin bra målchans men inga mål. Mål skulle det bli i 27e min när det kom ett överraskande avslut från distans från hemmalaget som singlade in över Sofia Östling i vårt mål. Viktigt mål såklart! Stensätra fick halvleken att väga över i deras favör i den här vevan och gjorde även 2-0 i 33e min. Nu genom Anna-Karin Hall som var med och startade anfallet på mittplan och sen gick hon i djupet och fick en perfekt djupledspassning och i friläge gjorde Hall inget misstag. Ett klassmål helt enkelt som man även som motståndare kan applådera nästan då det är snyggt att se såna mål i vår division.

2-0 stod sig till paus och att Stensätra ledde i paus var inget att säga om, kanske var t.o.m. två måls ledning som det skulle. Besviket i vårt läger givetvis men vi har varit i dessa situationer några matcher nu och rest oss på ett bra sätt i andra halvlek, dock utan att få poäng men vi förlorar sällan en andra halvlek och nånstans är det också en styrka.

Andra halvlek hann bara spelas i 7 min när det blev spelavbrott för oväder. Åska/blixtar, regn och hagel gjorde det ospelbart och det blev ett avbrott på ca 20 min innan spelet kunde återupptas igen. Andra halvlek var även den här gången vår halvlek. Vi var det klart bästa laget i andra men vi har lite svårt att omsätta spelet i klara målchanser just för dagen vilket såklart försvårar det hela. Vi reducerade dock strax efter att matchen startat upp igen (i 59e min) när Maja Axell fick bollen utanför straffområdet och vinklade ut den till Julia Lennartsson som ur vänsterläge satte bollen i bortre burgaveln.

En halvtimme kvar och vi såg piggare ut än Stensätra, givetvis fick man upp hoppet då. Stensätra var dock svårforcerade och spelade lite på sin ledning och såg i första hand till att inte gå bort sig i defensiven. Vi försökte och försökte men fick bara till några halvchanser plus hörnor men hörnor var Stensätra bättre än oss på i den här matchen. Klockan tickade på och inte vårt sista försök med att flytta fram spelare från backlinjen till fw gav heller resultat utan vi fick erkänna oss besegrade.

Svårt att säga det rättvisa i att Stensätra vinner eller inte. Jag kan tycka vi är värda ett kryss, definitivt sett till matchbilden men det gäller som sagt att vaska fram målchanser också. Anna-Karin Hall i Stensätra som så ofta tungan på vågen i såna här jämna matcher och ett Stensätra utan henne skulle nog vara en väsentlig skillnad i slagstyrka.

Kanske ungefär som om vi varit utan vår superrutinerade kapten Marie Karsbo, då hade nog vi också tappat rejält i slagkraft. Marie fick även i år med sig en blombukett hem från Stensätra som pris som vår bäste spelare och jag har inget att invända mot det. Vill även ge extra plus till Fanny Gunnarsson, Maja Axell och Nathalie Karsbo men alla gör sitt jobb helt ok även om vi kan bättre sett över 90 min är känslan.

Förhoppningsvis snäppar vi upp lite redan nu på torsdag 13/9 kl 19.30 då Iggesund kommer till Ön på besök. Vi ligger kvar på 4e plats i tabellen och 3p efter oss på 5e plats finns just Iggesund. Vill vi bli topp-4 (å det vill vi!) så bör vi inte förlora den matchen och det blir en intressant värdemätare. Iggesund rankades ju klart högre än oss inför säsongen men just nu är vi före i tabellen, något vi såklart gärna är när serien är färdigspelad också. Så välkomna ner och stötta oss på TORSDAG kl 19.30.