Edsbyns IF
Fotboll

Dam: Uddamålsseger i Valbo
2019-05-26 09:17
Vi lyckades kriga åt oss en "trea" i Valbo i går via seger 1-2 (1-2) på en svårspelad plan som inte inbjöd till skönspel utan det blev mest kamp, i alla fall i andra halvlek. Matchen innehöll i alla fall tre snygga mål varav vi gjorde två och vann på det.
Det var en match med lite av två ansikten. I första halvlek bjöds det på bra spel ändå utefter förutsättningarna och bägge lag försökte spela fotboll och ibland blev det riktigt bra. Första halvtimmen innehöll också matchens samtliga tre mål och det var vi som inledde målskyttet två gånger om. Vår första fjärdedel av matchen var också vår klart bästa spelmässigt i den här matchen.

Maja Axell var het i första halvlek och inblandad i mycket. Maja är en krigare på mittfältet som sliter och löper väldigt mycket under en match och hon är närmast ovärderlig för oss. Nu låg hon först bakom en stickare i djupled till Camila Daza som kom perfekt i löpningen för att undvika offside och fri med Valbos målvakt chippade Camila mycket kyligt in ledningsbollen vilket kändes som ett viktigt mål, tid 16 min.

När vi så gjorde 0-2 i 24e min så blev Maja Axell istället målskytt. Stina Torvidsson gjorde ett starkt förarbete på vänsterkanten och kom runt där, spelade in snettinåtbakåt och ungefär vid straffpunkten fanns Maja placerad och med vänstern placerade hon snyggt in bollen lågt i målvaktens långa hörn. Från instruktionsboken typ! Maja slet också mycket på mitten och hade många kamper med Valbos spelmotor Emma Sundin, kamper som väl slutade oavgjort mellan två duktiga fotbollstjejer.

0-2 skulle bli 1-2 i 29e min när Valbo via bra spel i sista fjärdedelen gjorde bort oss helt och avslutet från Ellen Roos var det hög klass på och Sofia Östling i vår kasse var chanslös. Det gav givetvis Valbo energi som också tog över lite spelmässigt i slutet men vi avslutade halvleken med ett avslut i överkant ribban genom Maja Axell igen vilket var det som var närmast nätkänning i halvleken förutom målen.

Vi kände oss i det stora hela väldigt nöjd med halvleken utefter dom förutsättningar som erbjöds. Bägge lag försökte ändå spela fotboll och det var också en ärlig kamp ute på planen i duellerna som var många i halvleken men det var ge och ta på ett ärligt sätt från bägge håll.

Andra halvlek blev lite annorlunda. Det vi var mest nöjd med när vi kom in i omkl.rummet nästa gång var givetvis dom tre poängen vi hade bärgat! Spelmässigt gör vi ingen bra andra halvlek utan vi fick mest försvara oss vilket vi ändå gjorde bra när Valbo tryckte på för kvittering. Vi släppte ändå inte till några riktigt solklara lägen för Valbo förutom någon halvfarlig hörna samt ett avslut från Emma Sundin som Sofia räddade, ett läge vi bjöd henne på.

Sett till spelfördelningen i andra halvlek förtjänar givetvis Valbo att få med sig minst en poäng i den här matchen, kanske t.o.m. alla tre om man bedömer det på just spelfördelningen. Vi leder ju dock inför andra och det inte orättvist så vi har ju ändå något att försvara och även om det inte var vår plan inför andra att hamna så lågt så kan det omedvetet bli lite så när man leder.

Vi redde till slut ut det ändå och en seger mot Valbo borta rankar vi högt. Valbo känns som ett topp-3 lag i serien och då är såna här segrar "tunga" att ha med sig i ryggsäcken när det ska räknas sluttabell så småningom. Riktigt hur bra vi själva är har jag lite svårare att bedöma än faktiskt. Vi blandar och ger lite men vi har vunnit tre av fyra hittills och det tyder på bra mentalitet och en vilja att kriga åt sig poängen även om det spelmässigt inte alltid stämmer. I min värld är såna egenskaper mycket värdefulla i en lång serie!

Ska jag dela ut några spelarbetyg i vårt lag från gårdagen så tycker jag Fanny Gunnarsson på vänsterbacken var bäst över 90 min, väldigt låg felprocent i det Fanny gjorde matchen igenom och en helgjuten insats. Maja är nämnd, Sara Lind sliter hårt på mitten i varje match och förtjänar beröm för det och överlag är vår backlinje med Fanny, Marie Karsbo, Evelina Eklund och Elin Torvidsson svårforcerade vilket också är ett bra betyg.

Ny match kommande torsdag 30 maj kl 12.00 då Hille 2 kommer till Ön på besök. Välkomna ner och stötta då.