Edsbyns IF
Fotboll

Dam: Stensätra vann seriefinalen
2019-06-30 09:08
Det spelades seriefinal i damernas div 2 Södra Norrland igår då vi mötte Stensätra hemma på Ön. Efter en första halvlek då allt gick emot för oss och vi hamnade i underläge 0-4 så kunde Stensätra hålla undan och vinna med 2-5 (0-4).
Vi har gjort en resultatmässigt bra vårsäsong, så pass bra så vi igår fick spela seriefinal i seriens nionde omgång mot ett Stensätra som leder serien och efter igår gör det än klarare. Det blev en rätt konstig match kan jag tycka, lite svårt att förklara den i ord.

Ska inte förringa Stensätras insats alls, dom gör det dom kommit överens om att göra bra och är beslutsamma i det dom gör. Till stor del därför laget gör fem mål i matchen. Vi hade dock noll marginaler med oss i första halvlek och att vi var fyra mål efter i paus var missvisande. Camila Daza var vass i går också och löpte sig redan i matchens femte minut till ett friläge som hon sätter åtta av tio i dagens form. Det här var dock en av dom två andra gångerna och målvakten kunde toucha bollen ut till hörna.

Två minuter efter ringer det istället i vårt mål. Vi har eget inkast långt nere på egen planhalva, det blir ett motlägg ett par sekvenser senare som studsar med Stensätra som tar sig in i vårt straffområde efter kortlinjen varpå spelaren/målskytten viker in i plan och skjuter 0-1 högt vid första stolpen. Vi fortsätter hålla jämn takt spelmässigt med Stensätra även efter det. Camila löper hårfint offside två gånger om i lägen där hon annars varit sopren. Efter kvarten får dock vår vänsterspringare Julia Lennartsson en perfekt boll i djupet där hon är minst fem meter onside men domaren lyfter helt obegripligt flaggan för offside! Julia helt sopren annars och kanske 1-1 (?). Vad händer i anfallet efter, jo Stensätra gör 0-2. I en tilltrasslad situation vid ena stolpen där vi inte klarar att få bort bollen utan Stensätra är hetare och manglar in den i mål. Tung sekvens i matchen!

Så långt var vi ändå spelmässigt bra med i matchen men efter det målet gick vi ner oss lite och sista halvan av första halvlek är den del av matchen jag tycker Stensätra var bättre än oss. Dom gör sent i halvleken också 0-3 på straff efter en olycklig men solklar hands från oss. I stort sett det sista som händer är att dom får en ny omställning på oss (vi släppte till några såna) och efter flera lägen där vi såg ut att få stopp på attacken så tog sig bortalaget ändå fram till avslut, Sofia halvräddade men Stensätra hetast på returen och 0-4 var ett faktum.

Mungipor ned i paus givetvis. Bra snack dock och ändå inte helt uppgivet inför andra, vi var i alla fall fast beslutna om att gå ut och göra en bra halvlek. Vilket vi också gjorde. Vi dominerade andra halvlek spelmässigt klart och fick också en tidig reduceringsboll då Camila fick en boll i djupet av Susanne Meritähti och fri med målvakten gjorde Camila inget misstag den här gången utan 1-4 bollen var i nät i den 52a min.

Det gav oss energi att kriga vidare och det gjorde vi bra. Hade vi fått ett till mål ganska snabbt där hade det kunnat bli match av det här för Stensätra började agera stressat redan efter den här reduceringen. Nu dröjde dock nästa reducering till 74e min när Camila nätade igen, denna gång efter fin passning av pigga inhopparen Frida Wikblad och Camila blev ren mitt framför mål och kunde enkelt rulla in bollen. Julia Lennartsson hade strax därefter ett bra läge som målvakten med möda tippade till hörna men ett par såna "givna mål-lägen" brände Stensätra under matchen också så det jämnade ut sig.

Det hade nog inte gått i alla fall men hur som så släcktes lågan i 85e min när Skutskär på en omställning efter bolltapp av oss kunde göra 2-5 och där var bortasegern klar. Över 90 min kanske rättvis men tycker i alla fall inte Stensätra var tre mål bättre än oss. Stensätra var hetare än oss i första halvlek och vann boll och kunde kontra några gånger på det och skaffade sig ett försprång som räckte ända till slutsignal, det avgjorde över 90 min.

Vi gör en klart bra andra halvlek och får ta med oss den från den här matchen. Camila Daza i fortsatt fin form var vår bäste spelare tillsammans med vikarierande mittback Rebecka Östling tyckte jag. Vi landar på 17p efter vårsäsongen vilket är helt godkänt enligt mig. Vi landade på 31p och fjärde plats förra säsongen, vi kan väl kanske ha det som ett riktmärke inför höstsäsongen.

DM-Final är det som närmast väntar för oss! TISDAG 30 juli kl 19.30 möter vi Team Hudik hemma på Ön i DM-Final, en match som skulle ha spelats i våras men som vi flyttade hit i överenskommelse med Team Hudik. Det blir förhoppningsvis en bra morot inför sommarträningen!