Edsbyns IF
Fotboll

Dam: Seger mot Skutskär i omstarten
2019-08-03 19:52
Sommaruppehållet är över och vi inledde "hösten" med att möta Skutskär hemma, en match vi till slut vann med 1-0 (0-0). Nathalie Karsbo matchhjälte när hon satte dit matchens enda mål i upptakten av andra halvlek.
Det här blev en match med lite av två ansikten. I första halvlek var vi det klart bättre laget och hade egentligen ett bastant grepp om händelserna i stort sett halvleken igenom. Målchanser saknades inte heller men det var som förgjort att få in bollen i mål. Det finns sammanlagt i alla fall fyra klara frilägen noterade i mina papper men inget gav mål. Målvakten i Skutskär räddade ett par av dom men lite mer p.g.a. att våra avslut var lite mediokra än räddningarna bra skulle man kunna säga.

Vi hade också 7-0 i hörnor i första halvlek och skulle vi haft ledningen med säg 3-0 i paus tror jag de flesta tyckt att det speglade halvleken ganska bra. Spelmässigt en bra halvlek av oss medan Skutskär sannolikt också var halvnöjd med halvleken då dom försökte minimera ytorna för oss och lyckades rätt bra med det.

Vårt tänk i paus var att med tålamod fortsätta trumma på så skulle ju målet sannolikt komma till slut. Det skulle också komma ganska omgående i andra halvlek när vi vann boll högt, Frida Wikblad hittade Camila Daza mitt i planen och Camila i sin tur vek ut bollen till höger till Nathalie Karsbo. Nathalie blev där helt fri in från höger och den här gången satt bollen lågt och säkert bakom Skutskärs mv fram till 1-0 till oss. Tid 53 min.

Efter målet ändrades matchbilden rätt radikalt. Skutskär jämnade ut spelet och tog stundtals lite kommando i matchen. Vi själva gjorde en rätt tafflig andra halvlek och spelet som vi hade i första var som bortblåst i andra. Skutskär jagade givetvis kvittering och gjorde det bra. Vann hörnstatistiken med 5-2 i andra och skapade några halvlägen innan så småningom det stora läget skulle dyka upp. Det gjorde det i matchens 88e min när Mikaela Parner blev fri rakt framifrån och man riktigt såg kvitteringsbollen rulla in och helghumöret vara förstört. Men då hade jag glömt vikarierande målvakt Evelina Eklund, hon gick ut och på något sätt väntade ut Parner och parerade avslutet och fick också undan bollen i andra momentet. Matchens räddning och vår räddning till 3p denna dag!

Ser man matchen över 90 min så vinner vi väldigt rättvist. Men så länge vi inte gör mål eller inte gör mer än ett mål så kan allt hända. Det blir nerver på slutet såna gånger och lite panikartat spelade vi under sista kvarten. Men det redde ut sig till slut och det var en skön trepoängare att inkassera.

Nathalie Karsbo välförtjänt målskytt och hon slet och jobbade också väldigt bra i övrigt i matchen. Nathalie och Sara Lind var dom som lade ner hårdast jobb denna dag och förtjänar överbetyg för det. Marie Karsbo var också riktigt bra och var den som mest höll Mikaela Parner stången matchen igenom och det blev lite "fajter" under matchens gång dessa två rutinerade kvinnor emellan. Två vinnarskallar där Marie fick vinna idag.

Segern gör att vi befäster vår topp-4 placering i tabellen då Skutskär inför omgången var det lag som låg femma, nu är dom 9p efter oss. Nästa match för oss är derbyt borta mot Bollnäs på Sävstaås kommande fredagkväll 9 aug kl 19.00. Bege er gärna dit och stötta oss då.