Edsbyns IF
Fotboll

Dam: Stark vändning gav tre poäng
2019-09-02 08:38
Hille är ett lag vi har tufft att besegra. Förra säsongen tog vi inte en poäng mot deras förstalag. I år möter vi deras andralag (då deras första lag vann serien ifjol och gick upp) och hemma blev det 0-0 och i paus borta igår låg vi under med 0-1 men efter en stark andra lyckades vi vända och vinna med 3-1.
Vi gör en stark insats igår igen och det känns som vi är väldigt stabilt bra för tillfället. Starten på matchen igår var jättebra och första kvarten var spelet i stort sett helt förlagt till Hilles planhalva och vi hade lägen att ta ledningen med både ett och två mål under den tiden. Bl.a. hade vi fyra hörnor på dom fem första minuterna och ytterligare tre ganska snart därefter. Men inga mål, några väldigt bra parader av Hilles mv, några som strök precis utanför och några "givna" som vi nog borde tryckt dit.

Istället lite chockartat 1-0 till Hille efter 21 min. Inte rättvist då men Hille jobbade hårt som tusan och när inte vi förvaltade våra lägen brukar sånt här kunna hända. Efter målet blev det en lite annan matchbild där Hille vann fler närkamper och när vi gick in till pausvila kändes det som det kanske kunde vara en sån där dag då inget skulle gå vår väg.

Men i andra halvlek skulle skutan väga över till oss. Dock hade Hille halvlekens första klara läge med ett avslut som hade riktningen mot vår mv Evelina Eklunds vänstra kryss men Eve sträckte ut i sin fulla längd och tippade bollen till hörna. Med facit i hand en otroligt viktig räddning, 2-0 där och man vet inte alls om vi orkat vända det här.

Istället vände vi matchen efter två ganska snarlika mål av Camila Daza i 54e och 69e min. Bägge gångerna framspelad i djupled av Julia Lennartsson och Camila i stort sett fri bägge gångerna men med jagande spelare i bakhasorna men Camila visade kyla och avslutade snyggt och säkert bägge gångerna och vi ledde rättvist med 1-2 med 20 min kvar. Vi hade efter dessa två mål fler bra lägen och skulle ha stängt den här matchen där men avsluten satt metern utanför stolparna istället för innanför detsamma.

Spiken skulle ändå komma i 83 min när Mikaela Jonsson (tror jag) matade fram en boll efter högerkanten till Stina Torvidsson som löpte ifrån sin uppvaktning och i utkanten av straffområdet avslutade hon över mv och in precis under ribban. Ett äkta damfotbollsmål alltså! :)

Vi vinner helt rättvist och vi lite brottar ner Hille över 90 min. Det var soligt och varmt men målen i andra gav oss energi och gav lite tvärtomeffekt för Hille som blev tröttare än oss i andra halvlek. Alltid starkt att vända underlägen då det sällan händer utan ofta brukar det lag som gör första målet i matcherna också vinna den eller åtminstone inte förlora matcherna. Vi har många krigare i laget som växt mycket under säsongen. Sara Lind vinner väldigt mycket boll på mitten och lär ha klar egen plusstatistik på vunna dueller framförallt nu i höst. Maja Axell krigar alltid bra och dessa två kompletteras av en klok Susanne Meritähti som också kommer in i det mer och mer efter hennes comeback nu i höst, en rutinerad tjej som behövs i vårt lag.

Framåt gör Camila Daza en mycket bra match, inte bara sina två mål utan även hårt jobb i övrigt vilket är viktigt. Likaså Julia Lennartsson på vänsterflajen, vinner också mycket boll i matchen och assisterar Camila till två mål och gör en klart bra match. Försvaret inklusive mv Evelina Eklund som vanligt stabil där vi inte släpper till många lägen (2-3st?) på hela matchen och våra tre bidrag från F16/17 i form av Elin Söderman och Elin å Stina Torvidsson gör också stabila insatser. Ingen glömd då tror jag (?).

Det är en väldigt rolig fotbollssäsong och i tabellen parkerar vi fortsatt på 3e plats, nu på 28p och fortsatt en poäng efter Valbo. Leder gör Stensätra som är 8p före oss med fyra matcher kvar så dom har seriesegern som i en liten ask. Få se om vi kan snuva Valbo på andraplatsen men då måste vi nog vinna samtliga våra kvarvarande matcher tror jag, troligen hjälper inte ens det..

Närmast på schemat är hemmamatch kommande fredag 6/9 mot Sandviken 2 kl 19.00. Dom slog igår Bollnäs med 10-0 (!) så där har vi något att bita i, välkomna ner och stötta oss då.