Edsbyns IF
Fotboll

Dam: Ny seger inkasserad
2019-09-07 09:23
Det rullar på! Ny seger 5-0 (3-0) igår hemma mot Sandviken 2 vilket gör att vi befäster vår topp-3 placering i tabellen. Vi gör en bra match och vi spelar stundtals riktigt bra fotboll.
Sandviken 2 kom enligt egen utsago lite brandskattad till den här matchen då man lägger i stort sett allt fokus på sin viktiga div 1 match idag borta mot Gamla Uppsala (lycka till där!). Ska jag summera Sandvikens två insatser mot oss (vi vann med 5-2 borta i juni) så tycker jag att det lag Sandviken hade igår gjorde en bättre match än när vi var dit. Bättre organiserat lag igår och många duktiga spelare som går en ljus fotbollsframtid till mötes.

Men en bättre match gjorde vi också även om vi gjorde en riktigt bra första halvlek i segermatchen i juni också. Man står långa stunder faktiskt bara och njuter vid sidan om när vi spelar fotboll den här hösten. Laget har haft en stigande utvecklingskurva under hela säsongen känns det som och nya pusselbitar faller på plats för varje match och vi spelar långa stunder jättebra och "fin" fotboll och får också utdelning i mål och poäng på det. Då tycker vi ändå att Sandviken igår var en svår nöt att knäcka då dom som sagt organisationsmässigt var riktigt bra. Sen skapade bortalaget inte så mycket framåt men det är en av våra styrkor också att inte släppa till så många lägen bakåt per match.

Det var 3-0 i paus och det började i 7e min med att Marie Karsbo Sörensen knoppade in vår första hörna i matchen, bra slagen av Fanny Gunnarsson. Övriga två mål i halvleken gjorde vår skyttedrottning Camila Daza. 2-0 ur friläge efter en bollvinst av oss på mitten (Susanne Meritähti?) och Camila sopren och iskall i avslutet och 2-0 efter 35 min. 3-0 kom i 42a min efter att vi rullat runt boll på egen planhalva under några sekvenser varpå Marie Karsbo skickade en perfekt långboll i djupet som nådde Camila. Fri in från vänster valde Camila eget avslut även om Maja Axell tog en maxlöpning på 60 meter för att finnas tillhands framför kassen (samt dra på sig markering). Camila chippade snyggt in bollen i mål.

Vi hade i slutsekunderna även ett ribbskott av Sara Lind samt att vi brände ytterligare ett par bra lägen i halvleken. Summerat så gjorde vi en klart bra halvlek, vi spelade kontrollerat och med stor delaktighet av hela laget.

Det var väl lite smått avgjort redan i paus kanske men vi kom ändå ut och gjorde i alla fall en lika bra första halva av andra halvlek. Julia Lennartsson hade ett fint läge som smet precis över ribban i inledningen innan hon så var delaktig i vårt 4-0 när hon sköt ur vänstervinkel, målvakten tippade returen ut till höger där Stina Torvidsson var på plats för att styra in fjärde målet. Vi har pratat mycket om att bli bättre på att fylla på med spelare i boxen och här gav det resultat.

Vårt sista mål kom efter timmen spelad. Åter på hörna och en total kopia på ett hörnmål vi gjorde nere i Sandviken också. Maja Axell fick ta den här högerhörnan och hon hittade knoppen på Rebecka Östling som tajmade perfekt och med kraft nickade in 5-0. Skolboks-hörnmål av firma Ma-becka! :)

Sen gick vi ner oss lite sista 20 min och det blev lite mer att matchen spelades av. Sandviken hade sina två bästa lägen i matchen under den här perioden när det osade lite baklängesmål på dels en hörna samt ytterligare en tilltrasslad situation (eller om det också var en hörna?) men som vi till slut redde ut.

Laginsatsen var fantastisk! Vi spelar verkligen som ett lag med mycket passningar och till antalet klart färre felpass numera än i upptakten av säsongen. Tränare Christer Andersson med assisterande Franco Bergman har utvecklat lagets spel otroligt mycket under säsongen och det finns en trygghet i allt vi gör nu känns det som. Verkligen en rolig fotbollssäsong!

Som fortsätter kommande torsdag 12/9 kl 19.00 med ny hemmamatch och då står Mohed för motståndet. Välkomna ner och stötta oss då.

DIV 2 SÖDRA NORRLAND
EDSBYN-SANDVIKEN2 5-0 (3-0)

Edsbyns mål: Camila Daza 2, Marie Karsbo Sörensen, Stina Torvidsson, Rebecka Östling