Edsbyns IF
Fotboll

Dam: Andra raka i serieupptakten
2018-05-05 19:58
Vi fortsatte på vinnarspåret även i dagens hemmamatch mot Mohed som vi rättvist vann med 3-1 (1-1). Matchen, som siffrorna visar, jämn i en halvlek men i andra halvlek var det egentligen inget snack om i vilket läger poängen skulle hamna då vi vann den väldigt rättvist.

Vi mötte Mohed i en träningsmatch för 2v sen och den här matchen var spelmässigt faktiskt mycket av en kopia av den matchen. Då som nu började vi bäst men Mohed växte in i det hela ju längre halvleken gick och precis så var det idag också. Första halvlek ganska chansfattig men där ett friläge för Mohed efter 21 min finns noterat som Sofia Östling räddade. Vi hade en hel del halvlägen men inget som ställde Moheds mv Ingrid Ottosson riktigt på prov.

Efter halvtimmen blev det ändå vi som tog ledningen. Fanny Gunnarsson som har sin passningsfot på topp-3 på sitt fotbolls-cv frispelade Amanda Källström med en passning ganska mitt i planen och Amanda löpte ifrån sin uppvaktning och fri med Ottosson gjorde hon inget misstag utan hon rullade behärskat in 1-0 Byn. Så långt ändå lite rättvist sett till spelfördelning kan jag tycka men ändå lika rättvist när Mohed kvitterade i 42a min under en period där dom var bättre. Bollvinst på mitten av Julia Wahlund och två passningar senare var Isabell Rundberg frispelad och trots hård uppvaktning placerade hon in bollen bredvid Sofia.

1-1 i paus kändes ganska rättvist. En som jag tycker lite passiv halvlek av oss och precis så var det i träningsmatchen mot Mohed också. Rannsakning i paus och några (vinstgivande) justeringar i vårt offensiva spel från tränarna skulle visa sig bli oerhört lyckade i andra halvlek.

Andra halvlek blev väldigt olik den första då vi styrde det mesta under dessa 45 min och Mohed verkade också vara det lag som led mest av den tryckande värmen som var. Amanda Källström hade två bra lägen som hon skapade på egen hand under första kvarten av andra men ingen utdelning. Den kom istället i 63e min när vår högerback Mikaela Jonsson mycket vackert satte en boll i djupet till Julia Lennartsson som i sin tur fri med Ottosson chippade bollen över henne och även om mv var på bollen så rullade in i nät. En klart rättvis ledningsboll i det läget.

Målet höjde energin hos oss och sög lika mycket energi ur Mohed var känslan. Vi hade ett bra grepp om matchen men ett mål är ju ingenting att gå på så därför väldigt skönt när vi rullade upp ett mycket snyggt anfall där målskyttarna Julia och Amanda agerade framspelare till Camila Daza som fick öppet mål fram till 3-1 efter 71 min. Efter det mattades vi lite men Mohed hade ändå inte kraft att mobilisera någon slutforcering utan vi höll undan utan att vara hotade i slutet och var egentligen närmare fyran än Mohed tvåan.

Därmed 6p på två matcher för oss och det tackar man inte nej till att ha med sig i ryggsäcken när vi på torsdag ska möta Hille på Strömvallen. Det är jag helt övertygad om blir en tuffare nöt att knäcka. Andra halvlek riktigt bra idag och det var lika senast mot Valbo och det känns som en styrka om vi kan mobilisera kraft under den delen av matchen. Många bra idag igen men väljer ändå att framhålla några: Har jag fått dela ut pris till matchens lirare så har jag utan tvekan gett det till Mikaela Jonsson som jag tyckte var formidabel. Fanny Gunnarsson också bra och väldigt viktig för vårt spel då hon har låg felprocent i sitt passningsspel och ganska ofta har boll. Många slet hårt från mittfält och framåt i värmen men väljer att plussa lite extra för Julia Lennartsson som slet hårt samt har bra driv i steget och genom det ofta skapar bra lägen både för sig själv och sina lagkamrater.

Vi suger på den här derbysegern ett par dygn och börjar sedan ladda för match mot Hille. Ett Hille som slog Valbo med 4-1 idag och vi har stor respekt för Hille som jag är övertygad om är ett lag för övre halvan i serien. Vill vi också vara det så gäller det att visa det på torsdag. Matchen spelas på Strömvallen med avspark 13.00.

I övrigt vann Team Hudik med 3-1 hemma mot Stöde, programenligt men med lite mindre siffror än jag trott faktiskt. Iggesund vann 2-0 mot Stensätra och nykomlingen Skutskär sopade banan med Huge på bortaplan och vann med 1-7! Resultaten (utom det sista kanske) tyder fortsatt på en jämn serie där mycket dagsform och inställning kommer att avgöra vilka lag som vinner matcherna.