Edsbyns IF
Fotboll

Dam: Säker seger utan att övertyga
2018-08-05 13:01
Omstart efter sommaruppehållet och lite trögstartat var det allt men efter att ha vaknat till liv lite bättre i andra halvlek så vann vi lördagens hemmamatch mot Valbo med 2-0 (0-0). Segern till slut helt rättvis.

Första matchen efter sommaruppehållet blir sällan några sprudlande föreställningar och precis så var det igår också. Första halvlek var rent sömnig där det inte fanns mycket till go i något av lagen och det kunde egentligen inte stå så mycket annat än 0-0 i paus. Vi hade ett avslut av Julia Lennartsson som mv tippade via ribban och ut men i övrigt väldigt få chanser i första.

Valbo visade oss stor respekt och såg hela tiden till att gott om folk på rätt sida boll när vi hade bollen och satte inte heller någon större press på våra uppspel. Med facit i hand, när vi inte var rappare än vi var idag, så visade Valbo nästan för stor respekt för oss för deras eget bästa kändes det som. Det här gjorde att vi hade taktpinnen i matchen större delen av densamma och Valbos attacker mot vårt straffområde var ganska lätträknade och Sofia Östling i målet hade en rätt lugn dag på jobbet.

Vår bästa kvart i matchen gjorde vi i upptakten av andra halvlek. Amanda Källström hade ett bra läge på fint inlägg från Maja Axell tidigt i andra halvlek. Minuten efter nära på en hörna och några minuter efter en bra nick av Sara Lind som hade kunna resultera. Så i 58e min ordnade Camila Daza en frispark åt oss strax utanför straffområdet och den var Amanda Källström aspirant på att slå och hon vek in den runt muren tätt intill målvaktens vänstra stolpe och nollan var spräckt. Kändes då som vi hade tjänat ihop till den ledningsbollen.

Målet gjorde att vi blev lite väl bekväma i vårt spel och lät Valbo komma in lite mer i matchen men ändå utan att skapa något hett. Vi gör som helhet ändå en klart bättre andra halvlek än första och efter 74 min så fick vi också utdelning i form av ett 2-0 mål genom Nathalie Karsbo. Att hårt jobb lönar sig visade det målet då Nathalie tog en lång löpning utan boll i vad som väl egentligen inte såg ut att bli någon het målchans men vips så sjabblade Valboförsvaret lite med bollen och då var löpvilliga Nathalie framme och högg och stötte bollen över Valbos målvakt fram till 2-0.

Det blev inga fler mål i matchen och seger 2-0 för oss speglar nog också matchbilden ganska bra. Vi gör ingen av våra vassare insatser men vinner ändå och det är också en styrka. Lite trögstartat kändes det efter uppehållet och lite mer spring i benen behövs framöver om vi ska hänga med i svängarna. Mikaela Jonsson och Maja Axell jobbade hårdast i vårt lag och förtjänar därför också högst betyg. Även avbytare Nathalie Karsbo gjorde (som vanligt) pigga inhopp och hon löper mycket för laget.

Vi har därmed tagit samtliga sex poäng i de två mötena med Valbo och det hör inte till vanligheterna. Vi har nog aldrig överhuvudtaget haft plusstatistik mot dem någon gång förut vad jag minns. Det är väl ett bra betyg till oss men en anledning är givetvis också att Valbo inte har riktigt samma slagkraft den här säsongen som åren före, har bl.a. tappat duktige Demi Pierre. Alltjämt en väldigt trevlig och sportslig ledarstab har Valbo i alla fall även om det inte ger några pluspoäng i en tabell men väl ett omnämnande här vilket det inte är alla som får :)

Kommande fredag är det dags för match igen för oss, då borta mot Mohed med avspark kl 19.00. Tror vi måste upp några snäpp för att ta poäng där mot ett Mohed som brukar vara mycket starkare hemma än borta i min värld.