Edsbyns IF
Fotboll

Dam: Förlust med uddamålet mot Gefle 2
2019-05-19 16:30
Första förlusten för vår del kom i 3e omgången då vi föll med matchens enda mål hemma mot Gefle 2 som vann med 0-1 (0-0). En match som vi mycket väl har kunna vunnit men marginalerna lite mer på bortalagets sida denna dag vilket gav segern till dem.
Det var två hittills obesegrade lag som möttes och för Gefles del är förlustnollan intakt även efter den här matchen medan vår nolla rök. En match mellan två lag med ambition att spela fotboll efter marken istället för att "tjonga boll" och hur det än är så är det kul att se såna matcher även om vi förlorade idag. Det blir lite av schack där det gäller att hitta rätt väg genom motståndarlaget och där bägge lag främst defensivt var bra organiserade.

Gefle började bäst men vi kom bra in i matchen hyfsat omgående och efter kvarten tog vi så smått över den under en period. Målchanserna haglade väl inte precis i den här matchen men det var vi som under slutkvarten hade halvlekens klart bästa lägen men inga mål. Först spelade Camila Daza fram Nathalie Karsbo i friläge in från höger i 37e min men Gefles duktige mv Lotten Fahlberg räddade. Likadant gjorde hon när Camila Daza på egen hand dribblade sig till ett läge i 42a min och där man trodde på ett ledningsmål för oss men Lotten parerade även det avslutet. Så 0-0 i paus men chansmässigt fördel oss. Spelmässigt hade lagen olika perioder av halvleken och som sagt, det var två lag som ville spela fotboll. Ibland ville man det mer än det blev bra men huvudsaken ambitionen att bygga något eget finns där.

Även andra halvlek började Gefle lite bättre än oss men även här kom vi snabbt in i spelet och spottade upp oss spelmässigt. Mycket spel mellan de bägge straffområdena så inte några målchanser värd att omnämna. Inte förrän i 67e min då matchens enda mål skulle komma. Gefle fick en frispark mitt på vår planhalva och vänsterback Wilma Ullström provade lyckan med sin vänsterdojja och resultatet blev lyckat för hennes och Gefles del. Marie Häggblom i målet hade fingertopparna på bollen men orkade inte tippa den över mål utan den satt i nättaket.

Därmed inte så mycket att fundera på för oss utan det var att jaga kvittering som gällde. Gefle spelade under den här perioden bra och kyligt och vi fick inte till det riktiga trycket men vi skapade ändå en målchans där jag var stupsäker på att 1-1 var ett faktum. Det var när Stina Torvidsson på vänsterkanten med sin löpkraft passerade sin uppvaktning, tog sig in i straffområdet och avslutet var perfekt lågt intill första stolpen och jag tog fram pennan för att rita ner 1-1 men vem dök upp då om inte mv-Lotten! En fantastiskt bra räddning där Stina egentligen gjorde precis allt rätt! Det var i 83e min och något mer bra läge lyckades vi inte vaska fram efter det utan Gefle kunde bärga tre poäng. "En stöld" tyckte deras tränare vilket är ödmjukt och snyggt sagt. Om så var fallet vet jag inte men vi hade i alla fall tre klara lägen till mål som var bättre än någon av dom som Gefle skapade på hela matchen så mäter man det så kanske det var något åt det hållet. Minst en poäng förtjänade vi i alla fall.

Vi får analysera matchen och ta med oss det som var bra och det var ändå en hel del som var bra idag. Bäst i vårt lag var hårt jobbande Maja Axell på mitten följt av Rebecka Östling. I Gefle får nästan Lotten Fahlberg titulera sig matchhjälte men hela laget gjorde en bra insats. Precis som vi gjorde i en, som jag tycker, bra fotbollsmatch.

För vår del är Valbo borta nästa lördag kl 13.00 kommande uppgift. Svår match, Valbo = ett topplag i serien.