Edsbyns IF
Fotboll

Dam: Mållöst hemma mot Hille 2
2019-05-30 16:54
Det blev inga mål alls i dagens hemmamatch mot Hille 2. Matchen spelades i duggregn/regn matchen igenom och bägge lag kämpade väl för att freda sina egna mål och gjorde det bra.
Kanske inte finns så mycket att skriva om en 0-0 match men någon rad går det nog få till. Bara för att matchen slutade 0-0 så tror man kanske att det var en tråkig fotbollsmatch men så är ändå inte känslan. Första halvlek spelade vi riktigt bra och hade bra kvalité i vårt passningsspel, i det avseendet en av säsongens bästa halvlekar faktiskt. Redan innan fem minuter spelade hade vi haft tre avslut, dock inget riktigt farligt.

Just dom heta målchanserna var väl vad som saknades egentligen matchen igenom. Vi hade vår bästa chans i 11e min på en hörna där Evelina Eklund fick avsluta i ett andraläge men vinkeln blev för snäv och Hilles mv parerade snyggt. Hille var tämligen uddlösa i första halvlek men spelade ändå bra och visste verkligen vad man skulle göra när man vann bollen från oss. Mest bollinnehav var det för oss men således inga mål.

I andra halvlek började Hille bäst och hade sitt bästa läge i matchen redan efter minuten spelad. En Hillespelare kom rätt så fri in från höger med ett avslut som Sofia Östling parerade och vi fick även undan returen. Vi själva gjorde en halvdan första halva av andra halvlek men spottade upp oss igen och försökte gå för ett avgörande men fick inte riktigt till det i sista tredjedelen. Tiden rann på och det vi skapade var hörnor (8-2 i hörnor till oss) men inga mål på dom heller. Det får vi träna mer på för hörnorna är allt som oftast bra slagna från Fanny Gunnarsson men vi får inte bollen dit vi vill, in i mål.

Överlag en rätt jämn laginsats av oss där ändå Nathalie Karsbo stack ut lite och hade det funnits pris till matchens lirare så har nog hon fått det. Vårt mönster hittills är att vi inte gör så många mål framåt (förutom fyra mål i premiären mot Skutskär borta) men vi släpper inte heller in så många mål. Det senare är ju bra, det förstnämnda för vi jobba hårdare på.

I nästa omgång möter vi Sandviken 2 på bortaplan, söndag 9 juni 13.00. Där får vi bekänna färg. Minns att man i Skutskärslägret inför serien bedömde att detta Sandviken 2 ganska lätt skulle "springa hem" den här serien. Än så länge smyger Sandviken ungefär i paritet med oss men som sagt, där gäller det att vi är på tå för att få något med oss hem.