Edsbyns IF
Fotboll

Dam: Tappad ledning till kryss i Mohed
2019-06-13 11:36
Det blev delad pott i bortamatchen mot Mohed igår efter att hemmalaget jagat ikapp till 2-2 (0-1) under matchens sista kvart. Sett över 90 min så känns det resultatet rättvist.
Vi såg ut att gå mot ännu en bortaseger igår när vi inför slutkvarten hade en 0-2 ledning borta mot Mohed men så blev det inte.. Mohed ville annat och när domaren blåste av matchen var Mohed ikapp till 2-2. Där och då väldigt surt såklart men med distans till matchen ändå ett helt rättvist slutresultat.

Det var väl överlag ingen stor fotbollsmatch det här. Spelades dessutom i lite höstruskväder med knappt tvåsiffrigt på termometern och duggregn. Första halvlek var blek från vår sida och att vi ledde i paus med 0-1 får vi tacka högre makter och/eller Julia Lennartsson för. Mohed kändes hetare och skapade också halvlekens två bästa lägen när Louice Frank två gånger om inom en minut hade två frilägen. Första avslutet utsidan ribbkrysset och det andra utanför.

Men när vi gick till pausvila ledde vi alltså med 0-1 ändå. Det genom mål i 36e min av vår bäste spelare igår, Julia Lennartsson, som ur vänsterläge mycket snyggt lobbsköt över Mv-Ottosson. Tror det var Maja Axell som assisterade till målet men inte helt säker. Just Julias prestation där var det klart mest lysande för oss i en annars blek halvlek.

I andra halvlek var vi bättre men kunde nästan inte vara något annat heller. Riktigt klockrent bra blev vi aldrig i den här matchen men i andra visade vi i alla fall mer kampvilja och fick matchen att väga över i vår fördel även spelmässigt. Camila Daza ökade på till 0-2 i 55e min på ett solonummer ur den högre skolan. Camila snodde boll av en Mohedsförsvarare lite ute till vänster och drev in mot mål inte så långt ifrån kortlinjen. Vinkeln för snäv för avslut var känslan men vad gör Camila då, jo hon chippar bollen över en helt rätt stående mv-Ottosson som blev lika överraskad som alla andra. Utom Camila då som inte gjorde det där av en slump. Klassmål!!

0-2 ledning och klockan tickade in på slutkvart och givetvis ska vi klara av att vinna matchen då. Dock ställde vi till det lite för oss själva då bägge Moheds mål i 77e och 88e min delvis var frukten av misstag av oss. Framåt hade vi dessutom två bollar i ribban (Julia och Camila) under slutkvarten. Så surt som tusan direkt vid slutsignal såklart men funderar man igenom hela matchen så gör ju ändå Mohed sig förtjänt av poäng i matchen. Mohed kändes hetare än oss främst i första halvlek, något som är lite frustrerande, men så var det. Sen är vi mer kampvilliga i andra halvlek samt att när Mohed kvitterar så blir det en jäkla jakt på segermål av oss med en vilja som kom fram först då. Lite tänker man då varför det ska vara så men det är något vi får analysera.

Julia Lennartsson stack som sagt ut som bäst i vårt lag, i övrigt en jämn laginsats utan att vi glänste. I Mohed var Julia Wahlund tillbaka efter sin sejour i Gefle samt att Louice Frank verkar spela kontinuerligt numera. Det lär ge Mohed den stadga man lite saknat tidigare den här säsongen så fler poäng bör ramla in från nu och framåt.

Vi ligger som sämst 3a efter sju spelade omgångar och placeringsmässigt är det absolut godkänt. Sen jagar vi väl fortsatt en fullträff över en hel match spelmässigt som inte kommit ännu så vi tror fortsatt att vi har vår bästa insats framför oss.

Nästa uppgift för oss är Tallåsen borta nästa onsdag 19/6 med avspark 19.30.