Edsbyns IF
Fotboll

Dam: Seger till slut mot Mohed
2019-09-13 08:53
Vi kan vinna även fast vi inte presterar på topp! Vi fick igår slita för segern 3-0 (0-0) hemma mot ett Mohed i poängbehov som inte var så långt borta från att lyckas. En bra sista fjärdedel av matchen avgjorde dock det hela till vår fördel.
Mohed kämpar för att rädda nytt kontrakt och blev en svår nöt att knäcka för oss igår. Så Mohed även efter den här matchen tabelljumbo och en poäng efter Tallåsen och vem som blir sist och åker ur står nu helt mellan dessa två lag. Magkänslan jag och vi har efter gårdagen är att Mohed är för bra för att åka ur serien, samtidigt brukar det heta att en tabell ljuger inte.. Vi får se hur det slutar.

Att vi till slut vinner matchen var helt rättvist. Men vi gör ingen stor match och det var en sån där match där det till slut blev väldigt viktigt vilket lag som skulle göra första målet i matchen och även om det dröjde så gjorde vi det till slut. Första halvlek slutade mållös men där det ändå fanns lägen åt bägge håll. Vi hade fler bra lägen än Mohed men har noterat i alla fall två lägen för Mohed som var riktigt vassa med Louice Frank som avslutare. Vi hade i alla fall tre i stort sett frilägen men avsluten lite för svaga på alla dessa och Ottosson behövde inte briljera för att rädda dom.

Första halvlek får summeras som att vi spelmässigt förde större delen av halvleken men vi slog lite för många avgörande pass för tidigt och spelade allmänt lite för stressat. Mohed vassa i sina omställningar och där har ju Julia Wahlund som vanligt en nyckelroll. Vi ledde knappt på poäng men 0-0 i mål.

Andra halvleks inledning var jämn. Stundtals blev vi tillbakatryckt av Mohed och rätt vad det var dök det upp nåt läge för oss. Så med timmen spelad och fortsatt 0-0 förstod man att första målet helt enkelt kanske skulle avgöra det här och hade man i det läget blivit erbjuden en seger med 1-0 hade man tagit det direkt!

Nu skulle det sluta 3-0 till oss istället! Detta efter att vi var det lag som spräckte nollan i 68e min när Maja Axell hittade Camila Daza i djupet ute till vänster. Camila gjorde sin back och drev in i straffområdet i stort sett efter kortlinjen, tittade upp och såg Stina Torvidsson i fritt läge i straffområdet. Stina tog emot och drog upp bollen högt bakom Ingrid Ottosson och vi fick det viktiga första målet.

Strax efter en frispark Mohed i bra Wahlund-läge men Julias skott landade på burtaket. I anfallet efter hörna till oss och i efterdyningarna av den kom 2-0 på ett konstmål av Camila Daza som klackade bollen i mål i farten när hon var på väg ifrån målet! Kan inte förklaras utan måste ses såna mål! Supersnyggt var det. Mohed ville ha det till offside på Camila men där var linjedomaren mycket tydlig efter match att en Mohedsspelare ute till höger "släpade" nedanför Camila.

Elin Söderman är en tjej född -04 som varit med som avbytare nu i höst och efter att ha gjort sitt första mål borta mot Gefle 2 i sin första match där hon fick hoppa in så kom nu hennes andra mål i 79e min. Elin verkar vara en tjej som har förmågan att nosa upp när det luktar målchans och nu var hon på plats när Maja Axell kom runt på högerkanten och slog ett perfekt inlägg som damp ner vid bortre stolpen där Elin var på plats och styrde in 3-0. Kul med Söderman och tvillingarna Elin och Stina Torvidsson som är med i stort sett varenda match nu och tar för sig jättebra.

Så hastigt och lustigt hade vi gjort tre mål på dryga tio minuter och givetvis var den här matchen i hamn sen. Vi hade lägen för fler mål när Maja träffade stolpen och Camila brände ett friläge men att vi vinner med tre när det stod 0-0 efter 67 min får vi vara klart nöjda med. Som sagt ingen toppinsats av oss men vi stördes också av ett bra och kämpande Mohed som verkligen visade att man inte gett upp det här.

En styrka av oss att vinna trots att inte allt stämmer spelmässigt. Vår bäste igår var Susanne Meritähti som med sin rutin kommer rätt väldigt ofta i spelet och hon bidrar mycket på många sätt i laget. Uddi närmast följd av alltid hårt jobbande Maja Axell som måste vara "eländig att ha som motståndare" då hon är som en iller i jakt på bollen vilken hon också ofta lyckas vinna till sig. Maja även direkt inblandad i två av målen. I mål stod Ida Turesson för första gången och hon fick hålla nollan i sitt första framträdande och det värmer alltid.

Nu spelar inte vi igen förrän tisdag 24/9 kl 19.00 hemma mot Tallåsen. Välkomna då och minst lika mycket välkomna i morgon lördag 14/9 kl 16.00 när Byns herrar tar emot Strand i en mycket viktig match. Seger där och div 3 är väldigt nära för Byns herrar!