Edsbyns IF
Fotboll

Dam: Seger efter stark andra halvlek
2019-09-25 08:40
Vi vann till slut med 3-0 (0-0) hemma mot Tallåsen igårkväll. Det var en match där det verkligen var två olika ansikten på halvlekarna. Till slut var segern helt odiskutabel men i paus var känslan att det mycket väl kunde skrälla.
Ett vilt kämpande Tallåsen var den uppgift vi hade att ta oss an igårkväll. Tallåsen orkade i en halvlek men sen tröt krafterna vartefter våra mål ramlade in i andra halvlek. Första halvlek var en av våra blekaste i höst samtidigt som man måste ge Tallåsen cred också som vågade störa oss högt och lyckades bra med det vilket också gav bortalaget mycket energi. Ordar inte så mycket mer om den halvleken, Tallåsen vann hörnstatistiken med 3-1 i halvleken och var också det lag som var lite bättre men framförallt mycket hetare än oss.

Raka och tydliga instruktioner från Christer och Franco i paus vad vi måste rätta till för att gå segrande ur den här bataljen. Tjejerna tog det till sig till 100 % och gick istället ut och gjorde en av höstens bästa halvlekar med en matchbild som var helt annorlunda mot första halvlek. Att det kan svänga så! Bra betyg både till tränare och spelare!

Maja Axell bara måste omnämnas, det var vår nyckelspelare i andra halvlek och det kändes som hon var delaktig i det mesta som hände på offensiv planhalva. Lägg dessutom till att hon vann tillbaka boll flera gånger om från sin mittfältsposition och det råder inget tvivel om vem som skulle utsetts till matchens lirare OM vi hade haft ett sånt pris!

Under halvlekens första 10 min hade Maja tre solklara lägen och det var mer otur än oskicklighet som gjorde att hon inte inledde målskyttet under den perioden, närmast var ett stolpskott. Istället så iklädde hon sig rollen som framspelare när hon inte lyckades göra mål själv och istället fick Julia Lennartsson inleda målskyttet och det dessutom två gånger om. 1-0 i 60e min där Julia blev frispelad av Maja och satte bollen på andra försöket. 2-0 i 63e min när Maja slog ett inlägg från höger där Julia var på plats och styrde in bollen med högerfoten! Julia lika förvånad som vi :)

Där och då sjönk energin rejält hos Tallåsen som väl egentligen inte skapade en enda målchans värd namnet i andra halvlek. Istället trummade vi på och att det stannade vid 3-0 till slut var faktiskt lite missvisande. Marie Karsbo Sörensen nickade snyggt in 3-0 på hörna (som Maja ordnade) i 71a min efter att minuterna före också var nära att göra ett liknande mål på hörnan före den. Sen hade vi ett par frilägen samt en boll ribba-ner av Stina Torvidsson samt en stenhård nick i ribban av Rebecka Östling på en hörna av Maja. Dom två hittar verkligen varandra på hörnor!

Väldigt skönt att vinna den här matchen och på något sätt "göra vårt" mot båda bottenkollegorna Mohed och Tallåsen så inte vi är med och "avgör något" där. Att det blev just 3-0 (0-0) i bägge matcherna dessutom var dock enbart en slump. Svårt att sia om utgången mellan Tallåsen och Mohed. Tallåsen möter Valbo hemma i sista och förlorar man där så räcker det om Mohed tar en poäng hemma mot Hille 2 så lite favoritskap på Mohed ändå enligt mig. Känslan är dock att bägge lag är för bra för att behöva åka ur div 2 men tyvärr är ju reglerna så...

Maja bäst igår men i andra halvlek var ju egentligen alla lika bra som man var bleka i första halvlek. Mittbackspar Marie och Rebecka håller dock stilen bra även i "motvind" och var nog dom som presterade bäst över 90 min. Evelina Eklund i målet hade en relativt lugn kväll, framförallt i andra halvlek. Vi känner oss nöjda till slut och det är ju också lättare att komma ihåg det senaste som händer i en match, alltså andra halvlek, den första har vi redan lagt bakom oss.

En match kvar nu, detta på lördag borta mot Stensätra som redan vunnit serien. Vi hoppas kunna stå upp bra där även om vi är lite brandskattad i den matchen då den krockar med Alfta handbolls seriepremiär i div 1 vilket gör att Maja och Rebecka spelar med den lite mindre bollen då.