Edsbyns IF
Fotboll

Dam: Hille snodde med sig tre tunga poäng
2018-08-19 09:14

Efter fem raka segrar på hemmaplan fick vi igår inkassera vår första förlust när Hille åkte hem med alla tre poängen via seger 1-2 (1-1). Det var en match i tabellens topp och hade vi vunnit så hade vi och Hille haft 27p vardera men nu drog istället Hille ifrån och är 6p före oss.

Det är inte så mycket att säga om att Hille vann gårdagens match, skulle något lag vinna så var det Hille som var snäppet bättre än oss i den här matchen. Samtidigt är vi ju inte mil ifrån att kunna kriga åt oss en pinne via dom 1-1 som stod i paus men då Hille hade vinden i ryggen i andra så samlade man på något vis ändå ihop till den här segern.

Det blåste stundtals rätt kraftigt (om än inte som mot Mohed senast) och vi fick börja med vinden i ryggen trots att Hille vann slantsinglingen men dom valde att ha medvinden tillgodo till andra halvlek. Den här gången blev det rätt. Hille stod upp bra i första halvlek också och vi fick inte till samma spelövertag på Hille som dom gjorde på oss i andra halvlek.

Hille tog också ledningen i 9e min när en hörna letade sig in i stort sett direkt i mål i närheten av första stolpen. Snöpligt mål som vi inte ska släppa in. Men kvitteringen kom omgående då Julia Lennartsson redan i anfallet efter frispelade Camila Daza som fri med målvakten behärskat rullade in bollen efter marken och det var 1-1 redan efter 10 min.

Resultatet skulle sen stå sig halvleken ut. En svårsummerad halvlek som ändå var bra tycker jag även om det inte skapades så mycket målchanser. Det kändes som det fanns väldigt mycket energi i bägge lagen och bägge lag hade en ambition att vinna matchen av egen kraft och inte på motståndarnas misstag och det är roligare att se på än tvärtom. Hille var t.ex. spelmässigt mycket vassare i den här matchen tyckte jag än när dom vann med 3-0 hemma mot oss i våras. Sen vet jag inte om energin riktigt omsattes i den fotbollskvalité som främst vi hade hoppas kunna prestera utan vi slog denna dag mer felpass än vanligt. Hille kändes bolltryggare än oss och vann till slut lite matchen på det är känslan. Sen att man slår mycket felpass beror ju inte alltid på den som slår passningen i min värld utan man måste också vara aktiv utan boll och visa att man vill ha en passning. Kändes som Hille var bättre än oss på det.

Med 1-1 i paus och vetskap om motvind i andra så var känslan lite fördel Hille inför andra. Samtidigt är vi nästan alltid bättre i andra halvlek hemma på Ön och den vetskapen gav ändå lite hopp om ännu en hemmaseger. Hille skulle ändå gå segrande ur matchen när laget i 70e min tog tillvara ett bolltapp av oss en bit in på vår egen planhalva. Wilma Sjöberg blev då snabbt frispelad och hon tog avslut en bra bit utanför straffområdet och bollen in i mål över Sofia Östling. Alltså ett klassiskt damfotbollsmål!

Efter det försökte vi formera om lite för att få till lite tryck framåt men lyckades väl inte riktigt med det. Vi hade en frispark i bra läge med några minuter kvar men Amanda Källströms skott tog i muren och av det blev således inget. Så Hille höll undan och som sagt, vi får nog erkänna oss besegrade av ett lag som var snäppet bättre än oss denna dag. Matchen blev lite ”förstörd” av den starka vinden men jag tyckte ändå det syntes att det var två övre-halvan-lag som möttes för den intensiteten hade matchen. Hille har en bra målvakt och en stark centrallinje och har en hel del rutinerade spelare som styr upp laget och man är svårforcerad, släpper in lite mål och gör nästan alltid något mål framåt.

Hille befäster därmed andraplatsen i tabellen och när Team Hudik i fredags tappade poäng via 0-0 hemma mot höstens överraskningslag Valbo så är Hille nu bara en poäng bakom Team Hudik. Dessutom möts lagen i Hille nästa lördag så det kan man verkligen kalla en seriefinal där utgången lär bli väldigt viktig för utgången av serien. Pressen ändå på Team Hudik i min värld då jag inte tror Hille hade som mål att vinna serien före säsongen men det hade ju Hudik. Hille känns dock ha en riktigt vass tränar/ledarstab som utvecklat laget rejält under resans gång och jag tror absolut Hille kan hota Hudik på lördag.

Vi hade väl vår chans att haka på i tabellen igår men känns som det ska mycket till nu om vi ska hota om plats 1-2 i tabellen. Vi ligger dock fortsatt på 3e plats på 24p, tre poäng före Iggesund (som vann med imponerande 5-1 hemma mot Stöde igår). Skulle vi ligga kvar där efter säsong så kommer vi vara otroligt nöjda tror jag men det krävs hårt jobb för att klara det. Igår kom vi väl inte upp på vår högstanivå utan det känns som i stort sett samtliga i laget gjorde en insats lite under sin toppnivå även om laginsatsen i sig ändå var godkänd. Vår kapten Marie Karsbo stabilt bra som vanligt och hon var nog bäst i vårt lag den här gången.

Nästa lördag väntar bortamatch i bandymetropolen (iaf för mig) Skutskär. Där får vi något att bita i då jag tror Skutskär är ett typiskt "hemmaplanslag" där dom lär sälja sig dyrt. 13.00 är det avspark i Skutskär på lördag.