Edsbyns IF
Fotboll

Herr: Kryss i Norrala efter upphämtning
2018-09-02 10:19
Trots underläge med 3-2 efter en halvtimme så jobbade Edsbyn hem en poäng borta mot Norrala via 3-3 (3-2). Seger hade kanske behövts men en poäng känns som det blev oerhört värdefullt då Norrala är ett av de lag Edsbyn jagar i tabellen. Anton Kring två mål.

Det blev en väldigt händelserik matchupptakt i Norrala och redan efter 10 min stod det 2-1 till hemmalaget. Hemmalaget tog ledningen redan efter dryga minuten, Fidel Bonsange kvitterade efter ett fint anfall i 4e min innan Norrala tog ledningen med 2-1 i 10e min på en enligt mig feldömd straff.

Sen lugnade det ner sig även om det fortsatt kändes farligt så fort något av lagen närmade sig offensivt straffområde. Nästa mål viktigt såklart och det var Norrala som skulle göra det efter halvtimmen och därmed rejäl uppförsbacke för Byn. Ett Byn som dock inte alls gav upp utan skapade många bra lägen när man kom i närheten av straffområdet och bara där så ser man ju en stor skillnad mot i upptakten av serien då Byn hade problem med det.

Minuten innan paus kom också rättvist en reducering till 3-2 och det var Anton Kring som nickade in sitt första hörnmål denna dag. Det skulle bli två! 3-2 i paus och vittring för Byn inför andra.

Andra halvlek blev inte lika offensiv och chansglad som den första men lite så brukar det ju bli också om det blir en urladdning i första. Känslan var att Edsbyn höll tempot uppe bäst i matchen då man bytte in nya fräscha spelare vartefter i andra medan Norrala såg allt tröttare ut. Dock fortsatt hemmaledning när klockan gick in på sista 10 min och en trepoängare för Norrala hade nog gjort att chansen att nå ikapp dem var körd för Byn.

Men så i 86e min så fick Byn hörna efter att ha radat upp två, tre klockrena lägen minuterna före som Norralas duktige mv räddat. Hörnan slog Aimen Seved med perfekt precision mitt på pannan på Anton Kring som rätt omarkerad fick kliva upp mitt i straffområdet och nicken var hård som ett skott och satt otagbart i mål och 3-3 var ett faktum och även väldigt rättvist.

Sedan var Byn närmast ett segermål under de minuter som var kvar, framförallt via ett läge med Aimen och Jonas Nordqvist inblandad men Norralaförsvaret offrade sig och täckte bort avslutet från Jonas.

Så 3-3 stod sig, vilken som ska vara mest nöjda med det är väl svårt att säga. Det kanske man inte vet förrän serien är färdigspelad men för Byns del kändes det som högst nödvändigt att inte tappa alla tre poängen till Norrala i alla fall. Nu är det 3p upp till Norrala och "möjligt att nå", vid förlust har det varit 6p och väldigt svårt.

Även nästa match spelas på bortaplan för Edsbyn, nästa lördag 8 sept mot Hille kl 15.00.