Edsbyns IF
Fotboll

Dam: Seger mot Tallåsen
2019-04-14 17:18
Vi var till Ljusdal idag och spelade en träningsmatch mot Tallåsen på konstgräset där det för ett par månader fanns ett tält men som nu inte finns kvar längre som bekant. Vi vann till slut matchen med 2-0 (0-0) i en match som var spelmässigt jämn.
Tallåsen spelar i vår serie den här säsongen då man tackade ja till den plats som uppkom då Iggesund lade ner sitt lag. Tallåsen gjorde en klart bra match och kommer säkert att hävda sig bra i vår serie om det här var ungefär det lag man kommer att spela med. Några bänkspelare från Ljusdals div 1 match igår fanns med och så kommer det väl sannolikt att se ut för Tallåsen då dom har det samarbetet med Ljusdal.

Spelmässigt så hade Tallåsen väl så mycket av spelet som vi hade i den här matchen och hade t.ex. Tallåsen gjort 0-1 på ett friläge i slutet av första halvlek så har man nog mycket väl kunna vunnit matchen också. Där räddade dock Sofia Östling oss med en fin fotparad.

Vi började annars bra och skapade tidigt 3-4 hörnor samt nåt läge som i sin tur gav hörnorna. Vi tilldelades även en (lite billig) straff mitt i halvleken men den räddade Alva Robertsson i Tallåsens mål. Sista halvtimmen av halvleken var vi dock inte nöjda då vi allmänt spelade väldigt stressat under den perioden och lagen bytte boll med varandra ofta vilket gjorde att spelet blev rätt hafsigt.

Andra halvlek blev lite bättre från vår sida utan att för den skull vara jättebra. Bästa kvarten var den i mitten där vi också tog ledningen när Maja Axell ur friläge behärskat satte bollen i mål. Maja (som också fyller 20 år idag = grattis!) skulle även göra vårt andra mål och det på en hörna ganska sent i matchen. Fanny Gunnarsson slår som vanligt alldeles utsökta hörnor och det är från sidan faktiskt lite retfullt att vi inte kan förvalta dom bättre än vi gör. Den här "sprang" i alla fall Maja in i mål och det var skönt att i alla fall en hörna av ca sju gick i mål.

Vi vinner matchen och det är väl alltid bra men vår prestation hade en del i övrigt att önska men lite så brukar det väl också kunna vara i träningsmatcher då det inte delas ut några poäng. Kändes lite som att vi inte var riktigt med i skallarna idag och inte var beredd på att "ta jobbet" på det sätt vi kan. Vi får analysera i morgon. Nathalie Karsbo slet hårdast och förtjänar på det högst betyg tätt följd av Fanny Gunnarsson och Stina Torvidsson.

Vi har en träningsmatch kvar innan seriepremiären och den spelas hemma mot Mohed lördag 27 april kl 11.00. Seriepremiär blir det borta mot Skutskär lördag 4 maj.

EDSBYN-TALLÅSEN 2-0 (0-0)
Edsbyns mål: Maja Axell 2