Edsbyns IF
Fotboll

Dam: Klar seger i Sandviken
2019-06-09 18:17
Vi var redo för en rejäl fajt borta mot Sandviken 2 idag, ett hemmalag som av flera haussats upp som seriens favoriter. Idag var dock vi det bättre laget och vann också till slut ganska säkert med 2-5 (2-4). Camila Daza var matchens stora (lilla) lirare med tre mål och även i övrigt en klockren insats av Camila.
Det var en match med två ansikten, kanske främst från vår sida. Första halvleks offensiv var en av säsongens bästa för vår del med fyra mål och tre bollar i stolpe/ribba. Defensivt lite mer att önska vilket gjorde att matchen levde till andra halvlek.

Camila Daza inledde målskyttet redan i 3e min när hon ur friläge satte 0-1 via målvakten och in. Då hade redan Camila haft ett läge redan efter 8 sek (!) som målvakten räddade. Första halvan av första halvlek var i stort sett helt vår del av matchen och vi gick ifrån till både 0-2 och 0-3 där. 0-2 av Camila igen som löpte sig fri på en rensning (?) från Marie Karsbo och fri med mv avslutade Camila enligt instruktionsboken. Detta i 20e min.

Två minuter efter kom 0-3. På hörna och ett lysande nickmål av Rebecka Östling som dök upp vid bakre stolpe och närmast nicksköt in bollen i mål efter en bra slagen hörna av "hörnvikarie" Maja Axell. Där och då kändes det nästan klart redan då för så långt klasskillnad mellan lagen.

Men via ett lättvindigt mål efter halvtimmen fick hemmalaget häng igen och sen var Sandviken lite oss i hasorna hela tiden under resten av matchen. Vi radade dock upp en kavalkad av lägen under minut 37-38 med först skott i ribban av A-lagsdebuterande Elin Söderman. Sekunderna efter en skarvning i stolpen av Camila efter bra förarbete Julia Lennartsson och sekunderna efter kom så 1-4 när Julia återigen gjorde allt rätt på sin vänsterkant och avslutade med att hitta Stina Torvidsson vid bortre stolpen och hon stötte in 1-4.

Vi hann dock knappt skriva ner det målet så reducerade Sandviken igen till 2-4 vilket gav dom energi och hopp inför andra halvlek men i det stora hela en helt rättvis pausledning för oss som sett till målchanser skulle varit än större.

Andra halvlek blev ingen bra halvlek från vår sida utan där var Sandviken minst lika bra som oss, kanske t.o.m. lite bättre. Vi skapade inte många lägen alls i andra medan Sandviken framförallt skapade hörnor mot oss. Två gånger om blev det sånär reducering på dom men bägge gångerna sträckte Sofia Östling ut i sin fulla längd och räddade oss från baklängesmål.

I 84e min så kunde vi så punktera matchen med vårt 2-5 mål och det genom våra två av våra bästa spelare denna dag, Camila och Rebecka. Där Rebecka med ett fint tajmat instick i stort sett friställde Camila som inte gjorde något misstag. Segern framförallt skön med den bild vi hade målat upp före att vi skulle stöta på ett av seriens bästa lag. Rapporter från hemmalägret tydde på att några tjejer föll bort under förmiddagen p.g.a. sjukdom vilket säkert gjorde sitt till i hemmalagets prestation.

Vi själva gör väl inte säsongens bästa 90 min men stundtals i första halvlek spelade vi bra fotboll och skaffade oss där ett försprång som räckte under resterande matchtid. Matcher går ju ofta i vågor prestationsmässigt och vår match idag var ett bra exempel på det med höga höjder och djupa dalar om man kortfattat sammanfattar vår insats. Camila och Rebecka redan omnämnd, får jag lyfta två spelare till så väljer jag denna dag Marie Karsbo och Julia Lennartsson.

Ny match redan på ONSDAG (ändrad från torsdag till ONSDAG) borta mot Mohed. Avspark kl 19.00 på Lägervallen. Kom gärna dit och stötta!