Edsbyns IF
Fotboll

Dam: Team Hudik DM-segrare
2019-07-31 08:35
Vi får gratulera Team Hudik som vann DM-finalen mot oss på Ön igår med 1-2 (0-1). Vi gör en bra match och står upp bra men kanske att Hudik visar upp lite mer tyngd, som man ju också bör ha då man spelar i div 1, och till slut vinner rättvist.
Vi kände på förhand att vi absolut hade chansen att vinna den här matchen och det kändes fokuserat och bra på uppvärmningen. Vi började också bra och hade en mycket bra chans till ledning på matchens första hörna redan i andra minuten. Julia Lennartsson fick det stora läget men det var för många Hudikspelare i vägen så bollen hittade inte in i målet. Hade varit intressant med en ledningsboll där.

Första 10 min spelmässigt ganska jämn och lite avvaktande. Sen tog Hudik kommandot i matchen och mittendelen av halvleken hade bortalaget det mesta av spel- och bollinnehavet. Under den perioden kom också matchens första mål och det på lagets andra hörna som hamnade hos Greta Wickström (antagligen matchens bäste spelare?) lite bakom alla andra spelare framför mål. Greta fick till en skottlobb som ställde Sofia Östling.

Sista kvarten av första halvlek spottade vi upp oss igen och skapade några halvlägen. Camila Daza hela tiden en oroshärd för Hudiks försvar och det syntes att respekten var stor så fort Camila fick bollen. Nu kom väl inte Camila riktigt loss fullt ut någon gång under matchen men hon hade många egna avslut på mål, dom flesta dock från lite för långt håll.

Fortsatt hopp inför andra med underläge med bara ett mål. Hudik startade dock skarpt i andra och tvingade Sofia till en toppräddning redan i första minuten. Räddningen blev till hörna och även den avvärjde Sofia plus ännu ett skott därefter. I 54e min även ett bra läge för Malin Jonsson som dock nickade utanför på ass från Elin Åslund.

Efter dryga timmen ett kanonläge på en omställning för Camila Daza och Nathalie Karsbo som kom två mot en. Camila bollförande och hon brukar förvalta såna lägen men enda kvarvarande Hudikförsvarare blockerade Camilas avslut. Det var ungefär det sista jag såg av matchen då vi sedan drabbades av en knäskada på vår målvakt Sofia Östling så det blev fokus på det sista halvtimmen för undertecknad.

Sofia fick utgå i och med det och Evelina Eklund bytte till mv-tröja och gjorde det galant. Eve fick ganska snart se vår kvittering då Stina Torvidsson forcerade in 1-1 i 67e min i en lite tilltrasslad situation där många spelare försökte komma åt bollen men Stina ville komma åt den mest och avslutet var distinkt nere i målvaktens högra hörn.

Som sagt, har inte så bra koll på sista halvtimmen men Hudik och Malin Jonsson skulle i alla fall avgöra det här i 73e min när hon skickade iväg en hög boll mot vårt mål som satt otagbart tätt under ribban i närheten av krysset. Vi hade ett jätteläge till kvittering det sista som hände men avslutet satt över ribban.

Tycker vi står upp bra mot ett lag som spelar i div 1 och matchen visar att vi inte är så jättelångt ifrån Hudik i kapacitet. Räknar man avslut på mål har nog vi nästan fler än Hudik i den här matchen medan Hudik istället har lite mer av spelet än oss. Förutom målen var det väl inte så många riktigt heta lägen i matchen men det var spännande hela vägen till slutsignal i alla fall.

Camila Daza fortsatt bra hos oss, hon är stabilt bra numera och gör sällan en dålig match. Klara plus även till Fanny Gunnarsson som nog gör sin bästa säsong i Edsbytröjan om mitt minne är rätt. Heder också till Evelina Eklund som tar på sig mv-tröjan när Sofia blir skadad och dessutom gör det bra i målet. Men ingen faller ur ramen alls utan vi gör en klart godkänd match som vi kommer att ha nytta av framöver. STORT TACK också till all publik som letade sig ner på Ön igår. Finns väl ingen officiell publiksiffra men minst 150 personer måste det ha varit i alla fall, kanske fler. KUL!!

Kommande lördag 3 aug kl 12.00 drar seriespelet igång igen för oss och då möter vi Skutskär på hemmaplan. Välkomna ner igen då!