Edsbyns IF
Fotboll

Dam: Bra match och seger mot Stensätra
2018-06-04 06:47

Vi vann med uddamålet 3-2 (1-0) i en bra match hemma mot Stensätra igårkväll. Vi hade ett klart försprång med 3-0 in i slutminuterna när Stensätra reducerade två gånger om inom en minut så lite nervöst hann det bli på slutet men det ordnade sig.

Det var en varm kväll på Ön och svetten dröp av spelarna redan efter tio minuter spelade och det stod tidigt klart att det här skulle bli en kraftmätning vilka som skulle orka mest. Till en början var Stensätra det bättre laget om än vi inte var dåliga heller men Stensätra var mer bestämda i sitt spel och första halvtimmen var mest deras.

En hörna redan efter fem minuter höll på att resultera för Stensätra men man drog returen över från fem meter. Stensätra hade även något mer läge och hade vi legat under 0-1 efter halvtimmen så hade vi inte kunna sagt något om det. Men vi åt oss ändå in mer och mer i matchen och förflyttade så sakteliga över spelet mer och mer mot deras planhalva och sista kvarten hade vi både jämnat ut och fått ett litet initiativ i matchen och till skillnad från Stensätra så fick vi också utdelning. Camila Daza hade först ett bra läge efter ett fint anfall i 36e min innan hon istället utnyttjade ett friläge i 39e fram till 1-0. Fint framspelad av Rebecka Östling så avslutade Camila i steget med vänstern i långa hörnet bakom målvakten.

Vi fick 1-0 med oss in i paus och får vara nöjda med det. En jämn halvlek där kanske t.o.m. Stensätra var aningen bättre så då är man nöjd att leda matchen.

I andra halvlek blev matchbilden lite mera rödsvart, alltså mer i vår favör. Stensätra brände ett jätteläge direkt i upptakten av halvleken men sedan spelade vi den bästa fotbollen närmsta halvtimmen och gick också ifrån till både 2-0 och 3-0. Tvåan lyckades jag missa då jag var och letade en bortskjuten boll men fått berättat för mig att Camila Daza snyggt vände bort en försvarare och serverade Nathalie Karsbo en macka och Nathalie satte 2-0 ur vänsterläge med ett välplacerat avslut vid målvaktens första stolpe. Nathalies första div 2 mål, kul och välförtjänt och jag hade vela sett målet!

Då hade 67 min gått och fem minuter efter kom också 3-0 när Julia Lennartsson snyggt frispelade Amanda Källström som mycket behärskat placerade in 3-0. Efter målet hade vi även åtminstone tre klara lägen att utöka ledningen så var det inte rättvist med 1-0 i paus så hade vi i alla fall samlat ihop till vår ledning här med kvarten kvar.

Sen slappnade vi möjligtvis av lite på slutet och åkte på två reduceringar där i alla fall det sista målet kändes lite onödigt. Det var som tur var nästan ingen tid kvar efter deras 3-2 och vi höll undan med hyfsat god marginal ändå.

Tycker segern efter vår andra halvlek känns klart rättvist och vi är svårslagna hemma på Ön. Det här var väl också en lite typisk ”hemmaplansseger”, en match som mycket väl Stensätra kunna ha vunnit om den hade spelats hos dom. Lagen känns jämna och brukar vara jämna sett till tidigare säsonger också. Viktigt då att vinna hemmamatchen mot såna lag och sen kanske kunna norpa en pinne på bortaplan och på så vis hamna på plus i inbördes möten.

Vi gör en homogen och bra laginsats idag och alla tömmer sig känns det som och då är det skönt att få åka hem efter match med tre poäng. Backlinjen stabil, mittfältet lite på hälarna till en början men spelade upp sig och då tog vi också över matchen. Camila Daza vass längst där framme och kanske var Camila vår bäste spelare denna kväll (?).

Det är nu ett koppel av lag som har 12p som ligger i en klump bakom Team Hudik som leder serien på 15p av 18 möjliga. Vi är ett av dom lag som har 12p efter fyra matcher och det är en utdelning vi är nöjd med. Förra säsongen tog vi 15p på hela säsongen så det är väl på något vis därifrån vi utgår inför den här säsongen och det bör vi väl klara av att slå den här säsongen är känslan. Men inga poäng kommer av sig själv utan det känns som det är A och O att förbereda sig bra annars blir man utan poäng, så jämna är lagen i serien.

Nästa match för oss är borta mot Iggesund måndag 11 juni kl 19.30.