Edsbyns IF
Fotboll

Dam: Bra insats men Hudik vann ändå
2018-09-01 08:53
Det blev förlust 2-3 (1-3) mot Team Hudik i fredagskvällens derby på Ön, även titulerad som Årets match på Ön. Lite extra mycket folk på läktarplats denna kväll, publiksiffran låg nog runt 125 personer. En bra fotbollsmatch där kryss varit mest rättvist.

Serieledande Team Hudik åkte hem med alla tre poängen till slut efter en gastkramande andra halvlek där vi jagade kvittering och spelmässigt också var värd det då vi var det ganska klart bättre laget i andra halvlek. Hudik hade dock ett försprång på två mål inför andra och den marginalen räckte men vi faller verkligen med flaggan i topp i den här matchen.

Vi fick ett tidigt baklängesmål emot oss då Elin Åslund agerade framspelare för en gångs skull när hon hittade Anna Skärpe mitt framför mål och hon stötte in 0-1 i en klunga av spelare redan efter 4 min. Lite liknande var Hudiks 1-2 mål på hörna i 32a min där det var rejält trångt med spelare framför mål men där Malin Jonsson med långa tån lyckades få in bollen i mål. Känns som vi borde kunna avvärja minst ett av dessa mål och lite extra tunga mål att få emot sig när det är såna där 50/50 situationer.

Mellan Team Hudiks mål kvitterade vi på hörna genom Evelina Eklund som nickade in bollen efter en nicktouch i momentet före på en bra hörna av Fanny Gunnarsson. Då hade det gått 28 min och vi hade då växt in i matchen efter det tidiga målet i baken som paralyserade oss lite i matchupptakten.

1-2 kom alltså i 32a min och i 38e min kom även 1-3 då Malin Jonsson, som vanligt stark targetspelare, vände bort några röda i straffområdet och serverade Therese Westin som satte 1-3, snyggt mål. Även ett jobbigt mål att få med sig in i paus och underläge 1-3 i paus mot serieledarna skulle ju givetvis bli svårt att vända. Tycker dock inte Hudik var 1-3 bättre än oss så långt och i andra visade vi också att vi var minst lika bra som Team Hudik i den här matchen.

I andra halvlek var vi vassa och gjorde en av säsongens klart bästa halvlekar. Många krigare klev fram ännu ett steg och det värmer att se den instinkten samtidigt som man ibland grubblar över varför den inte kan finnas från matchstart mer än någon enstaka gång. Mikaela Jonsson personifierade inställningen bäst av alla när hon trots att hon fått sig en rejäl lårkaka före paus manglade på och vann alla sina närkamper (tror jag) i andra halvlek. Maja Axell visar också alltid mycket hjärta men inte bara Mikaela och Maja utan väldigt många spelade på en hög nivå i andra halvlek.

Vi hade ett jätteläge nästan direkt i andra halvlek som Julia Lennartsson tyvärr drog över ribban från ungefär straffpunkten. Julia har bra form för dagen och skapade oreda flera gånger om i Hudiks försvar den här kvällen och var värd att få göra ett mål, hennes andra halvlek var grandios. Reduceringen kom istället i 58e min när Mikaela snabbt slog en frispark i djupled till Maja som gjorde sin tjej på sin högerkant och skar in i straffområdet. Var sen väldigt kall när hon inväntade medspelare samtidigt som hon utmanade försvaret och till slut såg hon Sara Lind dyka upp ungefär vid straffpunkten och Sara sköt på ett när passningen kom och bollen satt högt i närheten av vänster kryss. Fantastiskt snyggt mål och Sara välförtjänt målskytt, en tjej som sliter kopiöst i alla matcher utan att få rubrikerna. Sara är en 110 % lagspelare som verkligen sätter laget för jaget.

Sista halvtimmen var riktigt bra fotbollsmässigt där vi mestadels tryckte på men där Hudik ställde om på oss och med pilsnabba Elin Åslund på topp så skapade väl kanske Hudik dom klaraste målchanserna varav Sofia Östling gjorde några strålande parader på några och några smet utanför. Men vi kändes ändå så heta så jag kunde satt nån krona på att vi skulle kvittera till slut för den känslan fanns hela tiden men vi fick aldrig till den där sista touchen även om vi var i straffområdet och oroade flera gånger om.

Andra halvlek som sagt riktigt bra från vår sida och ingen har kunna sagt att det varit orättvist om vi fått med oss en poäng till slut, fick känslan att även Hudiks tränare Patrik Melin var inne på den linjen. Hur som så var det en väldigt bra fotbollsmatch den lite större publikskaran än vanligt fick uppleva och det var kul att kunna bjuda på det i alla fall. Vi kan ta med oss mycket från den här matchen trots att vi förlorade men det hade varit oerhört skönt om vi fått med oss minst en pinne, det är inget att hymla om.

Överbetyg till alla för andra halvlek ikväll, det vi får göra är väl att analysera varför vi inte är riktigt påkopplade från start utan att vi ofta hamnar i underläge i matcherna "innan vi vaknar".

Nästa match för oss är borta mot Stensätra nästa lördag 8 sept kl 16.00. Alla matcher i serien är svåra och det här är också en sån då Stensätra är erkänt svårspelade hemma. Hoppas vi kan norpa nånting med oss därifrån i alla fall.