Edsbyns IF
Fotboll

Dam: Klar seger i Stöde
2018-09-22 20:09
Det blev för oss en trevlig eftermiddag i ett blåsigt Stöde där vi efter ett tidigt baklängesmål kunde vända och vinna med 2-6 (2-2). Motvind i första vilket vi hanterade bra i det stora hela och medvind i andra gjorde att segern till slut blev säker. Amanda Källström bäst på plan och tremålsskytt för oss.
Det var med stor respekt för motståndet vi anlände till Stöde kl 10.30 efter en tidig avresa (07.15) från Ön. Vi blev väl mottagna av trevligt folk runt laget och när man dessutom fick se att båsen hade någon form av fåtöljer så var det mungipor upp direkt på undertecknad i alla fall trots att man grymtade lite när klockan ringde i morse.

Det blåste bra i planens längdriktning och vi ville gärna ha medvind i första men förlorade slantsinglingen och fick börja i motvind. En minut senare fick vi i alla fall göra avspark för då hade hemmalaget gjort 1-0! Oerhört tung start vilket kan fälla dom bästa men idag (lika som senast) visade vi en fantastisk moral och skakade av oss målet direkt. Vi tog ett grepp om matchen och kvitterade också efter 11 min genom Camila Daza efter bra förarbete av Maja Axell och Julia Lennartsson. Vi hade ett par till bra lägen minuterna efter så därför lite snöpligt när Stöde gjorde 2-1 på frispark i 20e min, en riktigt bra slagen frispark.

Det tog dock bara två minuter så var det 2-2 när Evelina Eklund lyfte en frispark som till slut hamnade hos Amanda som gjorde sitt första av tre mål i matchen. 2-2 efter 22 min, har det fortsatt i den takten har det blivit 8-8 i den här matchen! Nu lugnade det ner sig och 2-2 stod sig halvleken ut vilket gav oss ett bra läge inför andra.

Andra halvlek började vi lite stressat och hade lite bråttom att gå till attack i upptakten. Men vi coolade ner oss och det skulle ge utdelning med jämna mellanrum i andra halvlek. Amanda Källström var på mycket gott spelhumör den här eftermiddagen och då är hon fantastiskt bra och om man till det då också adderar hennes ålder på 14 år (snart 15) så blir det nästan ännu bättre. Amanda serverade Julia till ledningsbollen och mycket snygga 2-3 i 55e min och stängde sedan i stort sett matchen själv när hon slog en hörna direkt i mål i 70e min.

Sista kvarten kom ytterligare två mål, först genom Sara Lind, en av våra slitstarka mittfältare och sen fick Amanda Källström slå i sista spiken när hon skottlobbade in 2-6 efter bra förarbete av Saga Sundberg. Saga född -04 och gjorde A-lagsdebut idag, en stor talang.

Segern oerhört skön då vi tycker vi haft lite stolpe ut dom sista veckorna men nu fick trycka dit lite bollar retroaktivt kändes det som. En oerhört gedigen laginsats var grunden till det hela och ingen vek undan en millimeter idag mot ett fysiskt spelande hemmalag som i slutet gick på knäna. Vi hade en avbytarbänk där alla var debutanter med redan nämnde Saga samt tvillingarna Elin och Stina Torvidsson och alla tre visade att nästa säsong vill dom också vara med och tampas om plats i det här laget. Det var nog det som värmde mest idag.

Annars en gedigen insats över 90 min, väldigt få dippar och hela tiden ett hårt jobbande lag från målvakt Sofia (som gjorde en makalös räddning vid ställning 2-3 som man minns bäst) fram till forwards Camila/Saga. Det är sköna segrar att ta med sig när man har slitit hårt så hemresan gick väldigt lätt idag.

Nu har vi en match kvar sen kan vi lägga ännu en säsong till handlingarna. Vi möter nästa lördag 29/9 kl 12.00 Huge hemma och sedan kl 16.00 spelar Byns herrar hemma mot Fagersta Södra. Så det är ÖN som gäller nästa lördag. Välkomna!