Edsbyns IF
Fotboll

Dam: Förlust i sista matchen mot seriesegrarna
2019-09-29 10:57
Det blev förlust med 3-1 (2-1) borta mot Stensätra igår i säsongens sista match. Det var egentligen en helt betydelselös match men vi satte givetvis upp mål som gick ut på att vi ville vinna matchen.
Stensätra vinner serien och vi har gratulerat dom till det men kan göra det igen här. I upptakten på matchen igår hade man svårt att se det då istället vi var det lag som började klart bäst. ÄNDÅ så stod det 2-0 till Stensätra efter 19 min vilket är svårt att förstå när man såg matchen. Så långt i matchen hade vi skapat FEM solklara mållägen där i alla fall två, tre av dom i normala fall är garantimål i den här divisionen. Men Stensätra mv gjorde några otroliga parader och höll nollan intakt vilket det bara är att applådera för.

Istället så gjorde Stensätra såklart mål på sina två första lägen. 1-0 kom i fjärde minuten där Evelina Eklund räddade första läget men returen på den räddningen satt i nät. 2-0 kom i 19e min på en straff som kanske kändes lite billig från där jag stod men det var också en bra bit från situationen ska sägas. Orättvisa 2-0 till Stensätra efter 20 min!

Vi fortsatte skapa bra lägen och hade två jättelägen ytterligare strax efter deras 2-0 när mv gjorde en otrolig enhandsräddning på avslut av Julia Lennartsson samt att Marie Karsbo Sörensen hade nick på hörna som räddades på mållinjen. Till slut, i 39e min kom vår reducering då Camila Daza kom i friläge efter en långboll från vårt mittfält (missade från vem) och med Anna-Karin Hall jagande i bakhasorna så höll ändå Camila emot och fick till slut in bollen i mål.

2-1 stod sig till paus. Vi insåg att vi hade gjort en bra första halvlek även om Stensätra jämnade ut det hela under sista 20 min. Vi försökte repa mod för att försöka vända i andra men vi kom egentligen aldrig upp på en bra nivå under hela andra halvlek. Stensätra var bättre halvleken igenom och visade där att man är ett tungt lag att möta. Hemmalaget spelar mycket i djupet och spelar också med mycket kraft i sitt passningsspel och med imponerande träffsäkerhet i det och då blir det jobbigt när man inte har bollen så mycket. 3-1 kom också i 74e min på nick och det får anses vara helt rättvist att Stensätra vinner andra halvlek.

Om det var rättvist att hemmalaget vann kan väl diskuteras. Spelmässigt över 90 min så JA, det var rättvist. Sett till klara målchanser så NEJ, där hade vi fler under våra första 25 min. Men som sagt, matchen saknade egentligen betydelse för tabellen där vi till slut hamnar på 3e plats.

2xKarsbo var bäst i vårt lag igår. Nathalie Karsbo fick pris som bäste spelare i vårt lag vilket inte var fel. Marie Karsbo Sörensen dock lika bra och hon avslutar säsongen på topp och "som vanligt" så hoppas vi att Marie har fler säsonger kvar i röd tröja nr 3 :)

Vi ska summera säsongen internt till veckan så ska inte föregå det men helt klart så måste vi vara nöjda med vår säsong i min värld. 3e plats på 37p mot 4e plats på 31p ifjol är ett bra bevis för det tycker jag. Dessutom vinner vår Camila Daza skytteligan i serien på 22 mål (av våra 47 mål). Grattis Camila till den bedriften!

Mohed räddade sig kvar i serien efter att ha spelat 3-3 hemma mot Hille 2 igår. Hemmalaget hämtade in ett 0-3 underläge till 3-3 och skickade därmed ner Tallåsen till jumboplats i tabellen.

Tack för den här säsongen all publik och läsare här!